Oktober je mednarodni mesec ozaveščanja o nadomestni in dopolnilni komunikaciji – NDK

Pokaži svoj glas!

To je tema meseca ozaveščanja o NDK 2022 v oktobru.

Zakaj “Pokaži svoj glas”?

Imeti glas in imeti možnost ga pokazati lahko različnim ljudem pomeni različne stvari.

Eden od načinov je prikazati glas dobesedno, s prikazom tehnologije in metod, ki se uporabljajo za govor. Drug način za izražanje glasu je prikazovanje tehnologije in metod za zagovarjanje ljudi, vzrokov in sprememb v svetu.

Mednarodni mesec ozaveščanja o NDK je oktobra 2007 ustanovil LEAD odbor ISAAC-a. V prvem mesecu ozaveščanja je sodelovalo 13 držav, od takrat pa število in obseg dogodkov naraščata.

Danes vsak oktober po vsem svetu praznujemo mednarodni mesec ozaveščanja o NDK. Cilj je ozaveščanje o nadomestni in dopolnilni komunikaciji (NDK) ter obveščanje javnosti o številnih različnih načinih komuniciranja ljudi z uporabo pripomočkov za NDK.

Vir: https://isaac-online.org/english/aac-awareness/

Ker v društvu stremimo k ozaveščanju širše javnosti o NDK-ju, smo se odločili, da pripravimo nekaj nagradnih vprašanj na to temo.

Zato vas vabimo, da spremljate naš facebook profilu, saj bomo vsak ponedeljek postavili nagradno vprašanje, nagrajenca tedenske nagradne igre pa bomo ižrebali vsak petek ob 20h.

Konec meseca bomo izmed vseh sodelujočih izžrebali glavno nagrado, ki je 4 kopalne karte za 3 urno kopanje v vodnem mestu Atlantis.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja