IŠČEMO SOCIALNEGA DELAVCA ZA VODENJE SKUPINE ZA SAMOPOMOČ

V Društvu Mavrica izzivov, ki združuje družine z otroki z dodatnimi potrebami, iščemo socialnega delavca, ki bo vodil skupino za samopomoč za naše člane.

V skupini želimo našim članom ponuditi varen, zaupen in anonimen prostor, kjer se bodo lahko pogovarjali o svojih težavah in ovirah, kjer bodo lahko izrazili svoja čustva, izmenjali izkušnje in iskali rešitve, ter pridobivali na samozavesti in spretnostih za vsakdanje življenje.

Biti oseba z dodatnimi potrebami ali skrbeti zanjo je zahteven izziv, saj smo zaradi dodatnih potreb največkrat zaznamovani, potisnjeni na rob družbe. Številne specifičnosti, ki so del našega vsakdanjega življenja, so vzrok, da nas okolica ne razume, kar dodatno krepi občutek izključenosti in osamljenosti. Najbolj varno in sprejeto se počutimo med ljudmi s podobnimi izkušnjami. Potrebujemo strokovnjaka, ki nas bo pri druženjih vodil, nam pomagal, da bomo zmogli o svojih stiskah spregovoriti na glas, svoje težave deliti z drugimi, si z izmenjavo izkušenj medsebojno vlivati moči in pridobivati znanja za lažje premagovanje ovir.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja