Koronavirus

Vse informacije o korona virusu v Sloveniji so zbrane na tej povezavi. Spremljajte aktualne novice, saj se situacija ves čas spreminja. Pomembno je, da sledimo navodilom stroke in upoštevamo vse sprejete ukrepe.

Spodnji poziv smo 10.4. 2020 naslovili na predsednika vlade, predsednika države, državni zbor, ministra za zdravje in varuha človekovih pravic in opozorili na problematiko družin z osebami s posebnimi potrebami, ki so bile v težkem položaju že pred korona krizo, sedaj pa se je le -ta še poglobil.

Ker na naš prvi poziv vladi, ni bilo odziva, smo 22.4.2020 poslali drugega, dopolnjenega, ki smo ga poleg zgoraj naštetim naslovili še na: Ministrstvo za delo, družine in socialne zadeve, Nacionalni inštitut za javno zdravje, UKC Maribor, Klinika za pediatrijo, Pediatrična klinika Ljubljana,   Združenje za pediatrijo, Zdravniška zbornica Slovenije.

Na drugi poziv smo prejeli odgovore predsednika države Boruta Pahorja, Varuha človekovih pravic, Združenja za pediatrijo in Zdravniške zbornice.

Veseli pa nas, da se je na naš poziv odzvalo tudi nekaj poslancev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja